به زودی الگوی کشت به تمامی استان ها ابلاغ می شود
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه نیازمند ۲۰۰ همت تسهیلات در بخش صنایع تبدیلی هستیم، گفت: به زودی الگوی کشت به استان ها ابلاغ می شود.

به گزارش "گسترش تولید و تجارت" غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه بازدید از باغات زیتون شهرستان رودبار، ضمن قدردانی از فعالان بخش کشاورزی، اظهار کرد: با تلاش و کوشش کشاورزان، بخش کشاورزی در رتبه اول رشد قرار گرفته است و تراز مثبت تجاری داریم.
فعالیت های بخش کشاورزی با هدف تامین رفاه و معیشت مردم و توسعه مناطق روستایی است
وی افزود: پرداخت تسهیلات در بخش صنایع تبدیلی در دستور کار قرار دارد و نیازمند ۲۰۰ همت تسهیلات هستیم تا نیاز کشور به صنایع تبدیلی را در بخش سرمایه در گردش واحدها و واحدهای نیمه تمام دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۲۰ درصد، تامین کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برخی عقب ماندگی ها در بخش تسهیلات صنایع تبدیلی گفت: به زودی منابع لازم را تامین و از محل تبصره ۱۸ در استان ها توزیع می کنیم
نوری قزلجه با بیان اینکه صنایع تبدیلی از ضایعات جلوگیری می کند و ضمن کاهش هدررفت سبب افزایش ارزش افزوده می شود، گفت: کاهش ضایعات بخش کشاورزی، با رشد کیفیت، قابلیت صادرات را افزایش می دهد؛ در واقع صنایع تبدیلی حلقه های زنجیره ارزش را برای سودآوری به هم متصل می کند.
تاکید بر لزوم مبارزه با آفت مگس با توجه به رشد ۶۹ درصدی تولید زیتون
وی ادامه داد: چهارمین کلکسیون بین المللی ارقام زیتون را راه اندازی کردیم که فرصت خوبی برای برقراری ارتباطات ژنومی و فنی با کشورهای مختلف است.وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت بالای آب در بخش شرب، صنعت و کشاورزی تاکید کرد: بیشترین حجم آب در بخش کشاورزی مصرف می شود و کشاورزی بدون آب در اقلیم ما به جایی نمی رسد؛ لذا باید نسبت به قطره قطره آب خیلی حساس باشیم.
منابع آب تمام شدنی هستند
نوری گفت: با استفاده بیش از حد از منابع آبی، با بحران آب مواجه شده ایم و باید مصرف بهینه را در دستور کار قرار دهیم.وی میزان تولید محصولات کشاورزی در ایران را به ازای هر یک مترمکعب آب، ۱.۳ کیلوگرم دانست که در کشورهای پیشرو بین ۲.۵ تا سه کیلوگرم است و متذکر شد: باید با مصرف درست آب، تولید را به ۲.۵ کیلوگرم برسانیم تا زمینه خودکفایی در بخش کشاورزی را فراهم و به تامین امنیت غذایی برای نسل های آینده کمک کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی بر ضرورت توجه به الگوی کشت تاکید کرد
وی افزود: به زودی الگوی کشت به استان ها ابلاغ می شود تا برنامه ریزی درست درباره منابع آبی و میزان مصرف آب و میزان تولید محصولات کشاورزی و صادرات و تامین نیاز کشور و کشاورزی اقتصادی انجام شود.
هدف از قیمت گذاری محصولات کشاورزی حمایت از تولیدکننده و کشاورز و روستایی است
نوری قزلچه در پایان گفت: تراز تجاری بخش کشاورزی از منفی ۱۱ میلیارد دلار به منفی هشت میلیارد دلار رسیده است؛ یعنی کشاورزان با تلاش خود ثابت کردند که می توانند زمینه خودکفایی کشور را فراهم کنند.
منبع: ایسنا